Armor textures not replacing with custom textures

Discuss modding questions and implementation details.
Post Reply
darklink513
Posts: 3
Joined: Sun Oct 29, 2017 7:32 am

Armor textures not replacing with custom textures

Post by darklink513 » Sun Oct 29, 2017 7:43 am

Not sure if this has been discussed yet. In Build DragonBreak #90 I tried to replace some armor textures. Looking at DFImaging I can see that there are four archives with armor textures. One has different proportions than the rest. I don't know which archive is the one that I needed so I replaced the respective textures in all four with files using the same proportions as each. All the textures are in .png format and named according to the guidelines. they are also placed in the /DaggerfallUnity_Data/StreamingAssets/Textures/ folder. However the textures do not show in game. The archives are 245 - 248. I'm not sure if this is a bug, an error on my part, or if there are other locations for the armor textures. Any help would be appreciated.

User avatar
AlexanderSig
Posts: 159
Joined: Wed Jul 19, 2017 10:35 pm

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by AlexanderSig » Mon Oct 30, 2017 2:52 pm

Never tried replacing armor textures, some replacements are not yet supported. Could you show me exactly how you're naming the files?

I believe the different archives are used for different races/genders.

darklink513
Posts: 3
Joined: Sun Oct 29, 2017 7:32 am

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by darklink513 » Tue Oct 31, 2017 3:09 pm

For armor there are eight archives. Four male and four female. Clothing is similar. I followed the tutorial and named the files as instructed. In this case 245_7-0.png, as well as 245_3-0.png. They are png files. I tried for all four female armor archives with the first number set to the corresponding archive. In archive 247 several textures, if not all are one pixel wider than the others. I corrected the image to fit the scale of the original, to no avail.

User avatar
Interkermit
Posts: 76
Joined: Mon Sep 18, 2017 9:16 pm

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by Interkermit » Tue Oct 31, 2017 7:53 pm

Have you got "enable texture mods" active.

User avatar
TheLacus
Posts: 536
Joined: Wed Sep 14, 2016 6:22 pm
Contact:

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by TheLacus » Tue Oct 31, 2017 9:53 pm

Hi darklink513.
Currently, images replacement should be fully supported for the inventory grid, while textures with different resolution than originals have graphics artifacts on paperdoll (see here).

If the option on main menu suggested by Interkermit is enabled, try to import textures with the same resolution and see if it makes any difference. Said that, i don't think scaling is the issue if you don't see anything on screen.
If you are interested in creating mods for Daggerfall Unity you can find the documentation here.

darklink513
Posts: 3
Joined: Sun Oct 29, 2017 7:32 am

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by darklink513 » Wed Nov 01, 2017 5:44 pm

I do have graphics mods enabled. I did make sure all the textures are the same resolution as the originals for each archive. I have made other texture mods and they apply fine. For some reason every armor texture remains the same as default. I have no idea what's going on.

User avatar
TheLacus
Posts: 536
Joined: Wed Sep 14, 2016 6:22 pm
Contact:

Re: Armor textures not replacing with custom textures

Post by TheLacus » Mon Nov 06, 2017 5:39 pm

Not sure. I'll keep this in mind and get back to you if i find something ;)
If you are interested in creating mods for Daggerfall Unity you can find the documentation here.

Post Reply