Buried Town

Just need help getting up and running or have a general support question? This is the place.
Post Reply
User avatar
Deathcrush
Posts: 24
Joined: Wed Aug 09, 2017 2:33 am
Contact:

Buried Town

Post by Deathcrush » Mon Oct 30, 2017 1:55 am

I tried looking around this board to see if I could see anything similar, but I didn't catch anything.

Anyways, stumbled upon this for the first time in the latest build. Has this been addressed yet? I should also note that no doors in this town would open.
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (634.43 KiB) Viewed 699 times
"Excuse the gloom, but none may know of this meeting."

User avatar
Interkarma
Posts: 2885
Joined: Sun Mar 22, 2015 1:51 am

Re: Buried Town

Post by Interkarma » Mon Oct 30, 2017 3:51 am

Thank you for the report. Please check the Bug Reports Guidelines for some tips on making good bug reports. It's very helpful in your subject line to include the build number, and in the post body include any mods you were running at the time of problem. Just saying "latest build" unfortunately doesn't provide much information. New builds come out every few weeks, and devs have no way of knowing which build you consider to be the latest one. That's why it's important to state it precisely. :)

I can see the enhanced sky in that shot. Are you running distant terrain or any other mods? Did closing and restarting the game solve the problem?

If you can, please attach or email a full copy of your output.log (see guidelines or manual) from the time error happened. This can help determine if there were any exceptions during the game that might account for issue. If you've already run the game again since then, that's OK. But if you can, grab a copy of the log right away if the problem happens again.

If you can reproduce and provide more information, please don't hesitate to log in Bug Reports again with additional detail.

Cheers!

User avatar
Interkermit
Posts: 83
Joined: Mon Sep 18, 2017 9:16 pm

Re: Buried Town

Post by Interkermit » Mon Oct 30, 2017 5:36 am

Were you using speed cheats? e.g. "set_runspeed x" or similar, because apparently that can cause issues like this.

User avatar
Feralwarlord
Posts: 67
Joined: Sat Jul 29, 2017 10:08 am

Re: Buried Town

Post by Feralwarlord » Mon Oct 30, 2017 7:59 am

Interkarma wrote:and in the post body include any mods you were running at the time of problem.
Guess I should remember to do that next time I submit a bug report
Interkermit wrote:Were you using speed cheats? e.g. "set_runspeed x" or similar, because apparently that can cause issues like this.
I believe there was another thread on the topic that amounted to that

viewtopic.php?f=14&t=476&start=490
found it.
VMblast wrote:Btw....something awesome has happened in DFU......a land slide? loool :lol:

I have to say, it looks quite interesting to see towns in a different terrain configuration (aka "following" the terrain). This is also something to think about.

Image
Image
Image
Image

User avatar
Interkarma
Posts: 2885
Joined: Sun Mar 22, 2015 1:51 am

Re: Buried Town

Post by Interkarma » Mon Oct 30, 2017 8:59 am

Yeah, super-speed is definitely one cause for desync issues like this. It can depend on the system performance a lot as well. A low-spec system will suffer more desync issues than a high-spec one. At normal movement speeds, it should be very rare if PC is within spec.

And something which stalls I/O at the exact wrong moment (e.g. disk quiesce for shadowcopy backup kicking in just as new terrain tile needs to load) might cause it as well.

Post Reply