Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?) [RESOLVED]

Post Reply
User avatar
pango
Posts: 887
Joined: Wed Jul 18, 2018 6:14 pm
Location: France
Contact:

Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?) [RESOLVED]

Post by pango » Sat Dec 15, 2018 6:49 am

When asking for a quest's NPC location, town people may mark the location on the map but are unable to use the marked location's name in the conversation, as in
"Beggin' yer pardon XXX, but most folk know this. is west of where we're standing"
"Always glad ta help you, XXX. is a ways east of here"
loc not expanded.jpg
loc not expanded.jpg (283.46 KiB) Viewed 390 times
PS: It doesn't seem consistent; It worked when I asked for the location of the quest giver
Attachments
SAVE1.zip
(416.32 KiB) Downloaded 11 times
When a measure becomes a target, it ceases to be a good measure.
-- Charles Goodhart

User avatar
Nystul
Posts: 1294
Joined: Mon Mar 23, 2015 8:31 am

Re: Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?)

Post by Nystul » Tue Jan 08, 2019 7:49 am

where is->location works a bit differently than where is->person
last one has a problem with %loc macro, yes.
the location name should be expanded with %loc macro - will take a look

but regarding just the general direction without map reveal, like (XXX being the pc name here):
pango wrote:
Sat Dec 15, 2018 6:49 am
"Always glad ta help you, XXX. is a ways east of here"
Vanilla expands this in just the same way without either the person nor the location name

edit: I just tested in dfunity and it seems to work fine for me:
Image

could you please countercheck?

User avatar
Hazelnut
Posts: 1148
Joined: Sat Aug 26, 2017 2:46 pm
Contact:

Re: Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?)

Post by Hazelnut » Thu Jan 31, 2019 9:00 pm

Closing this as unable to reproduce if no one gives more info in next day or two.

User avatar
Nystul
Posts: 1294
Joined: Mon Mar 23, 2015 8:31 am

Re: Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?)

Post by Nystul » Tue Feb 05, 2019 7:57 am

I think I know now after watching some of Steep's videos (https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 1AosypKQ_D)
It does not work correctly for Residences (all other building types resolve correctly to their name)

I think this is a regression bug since I am pretty sure this worked already some time ago
Will take a look when I have some time

User avatar
Nystul
Posts: 1294
Joined: Mon Mar 23, 2015 8:31 am

Re: Dev build/Linux: %loc not expanded (marked locaion confusion?)

Post by Nystul » Mon Mar 11, 2019 9:10 am

pr is issued solving this bug

Post Reply