[MOD] Distant Terrain

A curated forum for approved mods. Users are unable to create new topics in this forum but can reply to existing topics. Please message a moderator to have your mod moved into this forum area.
User avatar
Nystul
Posts: 1294
Joined: Mon Mar 23, 2015 8:31 am

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Nystul » Thu Dec 20, 2018 2:05 pm

awesome, thanks

User avatar
Jay_H
Posts: 2009
Joined: Tue Aug 25, 2015 1:54 am

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Jay_H » Thu Dec 20, 2018 2:29 pm

Image
Try the first Daggerfall Unity Quest Pack with roughly 210 all-new quests.
I write quests but have no technical knowledge.

ifkopifko
Posts: 163
Joined: Thu Apr 02, 2015 9:03 am

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by ifkopifko » Thu Dec 20, 2018 5:20 pm

Thank you guys, you are ... what was that word? Ah... "revolting". :-D

A have a bug to report though. When this mod is active, I experience some weirdness with foliage (trees and stuff). Noticed when I exited Privateer's hold. Some trees are not rendered properly, and it changes as the PC moves (only rotating the camera has no effect).

User avatar
Midknightprince
Posts: 989
Joined: Fri Aug 11, 2017 6:51 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Midknightprince » Thu Dec 20, 2018 10:21 pm

Thank you for the 7.2 update, I was holding out for a fix..
Btw, mine says 2.5.0 in the launcher...
Check out my YouTube Channel!

User avatar
Midknightprince
Posts: 989
Joined: Fri Aug 11, 2017 6:51 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Midknightprince » Thu Dec 20, 2018 11:05 pm

Funky stuff is happening to some of my hills.
It seems to be the far away ones ?
I have only been to Privateers Hold so far, and I have tried with mods, without, and I tried at 60 FOV, up to 70
All I have turned on is enhance terrain, and show locations, on 7.2 x64bit..
Attachments
funky stuff 2.jpg
funky stuff 2.jpg (250.94 KiB) Viewed 364 times
funky stuff 1.jpg
funky stuff 1.jpg (166.25 KiB) Viewed 364 times
Check out my YouTube Channel!

User avatar
Midknightprince
Posts: 989
Joined: Fri Aug 11, 2017 6:51 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Midknightprince » Fri Dec 21, 2018 12:01 am

Turning on terrain transitions fixes it, but it lags like hell when you zone (like super bigtime), and that dark stuff on the hill is actually the shadow of the hill next to me, it's not funkyness...
Attachments
Fixed.jpg
Fixed.jpg (146.41 KiB) Viewed 356 times
Check out my YouTube Channel!

User avatar
Midknightprince
Posts: 989
Joined: Fri Aug 11, 2017 6:51 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Midknightprince » Fri Dec 21, 2018 1:20 am

Yeah it's something with that spot, I fast travel all over the bay didn't see anything, I fast travel to the other side that bay by privateers hold, and now Gothway Garden is messed up, looking from the other way (south).
So I fast travel there and everything is fine.
I'm using the tedious travel mod to, so I'm not just showing up there.
All the other landscape looks good, it seems to be just that big Bay by privateers hold, when you don't have terrain transition selected..
Actually the landscape looks pretty darn amazing when you're riding around on it, I don't believe what you're doing with this thing man, my game looks goooooooood.....
Check out my YouTube Channel!

User avatar
Midknightprince
Posts: 989
Joined: Fri Aug 11, 2017 6:51 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Midknightprince » Fri Dec 21, 2018 2:19 am

The ambient occlusion setting in the post processing mod, does not work with the latest version (2.5 .0).
I've tried all the settings, I even took all the Json files out, and started from scratch....
Check out my YouTube Channel!

ifkopifko
Posts: 163
Joined: Thu Apr 02, 2015 9:03 am

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by ifkopifko » Fri Dec 21, 2018 8:13 am

Some screenshots of the weirdness with foliage near Privateer's Holdand and something other experienced while running around that place (went across the bay and back with runspeed 100). If I just run from PH to Gothway Garden, everything looks normal.
Spoiler!
DistantTerrain bug1.jpg
DistantTerrain bug1.jpg (243.03 KiB) Viewed 316 times
DistantTerrain bug2.jpg
DistantTerrain bug2.jpg (189.43 KiB) Viewed 316 times
DistantTerrain bug3.jpg
DistantTerrain bug3.jpg (272.47 KiB) Viewed 316 times

User avatar
Nystul
Posts: 1294
Joined: Mon Mar 23, 2015 8:31 am

Re: [MOD] Distant Terrain

Post by Nystul » Fri Dec 21, 2018 8:31 am

the disappearing foliage is something I encountered as well - will take a look at this first.

Issue with terrain holes when no terrain transition is activated is now more evident since terrain heights are more extreme. Not sure if we need to go with terrain transition all the time...

I have not tested with post processing effects mod - not sure why this happens with the ao

performance is another point I would like to see what can be done (I already had an optimizing pass over this).
@midnightprince: there is a fps drop whenever new map pixels are streamed in, it might be higher the more mods are installed and graph settings are maxed out. I am testing with high end pcs and it is ok for me. Noticeable but ok ;)

edit: I know now what causes the disappearing foliage... need to undo an optimization I did :(

Post Reply