0.7.2 Win x64 - Pause Menu And Console Can Be Opened Simultaneously [CLOSED]

Bug topics that have been resolved.
Post Reply
willershuh
Posts: 30
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:05 pm

0.7.2 Win x64 - Pause Menu And Console Can Be Opened Simultaneously [CLOSED]

Post by willershuh » Sat Jan 12, 2019 5:03 am

Normally, opening one of the pause menu or the console will lock you out of the other. However, if the keys are pressed simultaneously, both can be opened at once, with the UI partially obscuring the console. This can lead to further odd behavior, such as the following:
  • Type while in this state -> Keypresses are sent to the console while the pause menu is open. Going into save, load, or controls sub-menu will prevent further keypresses from being sent to the console. Pressing console key does not close the console.
  • Press escape from this state -> player can move freely while console is on screen. Keypresses are still sent to the console, unless save, load, or controls sub-menu was accessed. Pressing console key closes the console.
  • Load a save from this state -> console remains on the screen and player can move freely. Keypresses aren't sent to the console. Pressing console key closes the console.
(The input window for the simultaneous pause+console keypresses is kind of tight.)

User avatar
Hazelnut
Posts: 1261
Joined: Sat Aug 26, 2017 2:46 pm
Contact:

Re: 0.7.2 Win x64 - Pause Menu And Console Can Be Opened Simultaneously

Post by Hazelnut » Thu Jan 31, 2019 8:59 pm

Can we just say not to do this to people and then call it good? :o

willershuh
Posts: 30
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:05 pm

Re: 0.7.2 Win x64 - Pause Menu And Console Can Be Opened Simultaneously

Post by willershuh » Thu Jan 31, 2019 9:36 pm

Well, I actually did it by accident while trying to pause :lol: But I'm just reporting it, do whatever you think is best.

User avatar
LypyL
Posts: 514
Joined: Sun Mar 22, 2015 3:48 am

Re: 0.7.2 Win x64 - Pause Menu And Console Can Be Opened Simultaneously

Post by LypyL » Sat Feb 02, 2019 8:21 pm

This kind of thing has been a problem before because the console doesn't use the Daggerfall Unity UI system. The console is need of a general update anyways, when I have the time I'll look into it.

Post Reply